Головна »Цікаві факти » Страви з минулого вирішили модернізувати сучасні кулінари

Страви з минулого вирішили модернізувати сучасні кулінари

12:32


Гастрономічний туризм нове, але одне з найбільш активно розвиваються напрямків. Ярославський музей-заповідник з одним з ресторанів міста навіть створили спеціальний проект «Трапеза по-Ярославський». І тепер відтворюють старовинні рецепти. 

Ярославська кухня - це зразок російської кухні. Наш край славився своїми сирами Углицького ковбасами і вятскмі огірками. Але звичайно, головними стравами на столі були рибні страви - щуки, стерляді і судак. Перебираючи архівні записи і меню ресторанів, працівники музею по крупицях збирають старовинні рецепти.

Переходи по ссылке, чтоб узнать новые рецепты блюд

- Готували на рубежі 19-20 століть по сімейними рецептами, за рецептами, які брали з кулінарних книг. Одним з найулюбленіших і популярних журналів, був журнал для господинь, - каже Ірина Зубатенко, хранитель документального фонду Ярославського музею-заповідника.

Старовинні рецепти, але в ж з новим прочитанням відтворюють кухаря ресторану «Ванільне небо». Ретельно підбираючи сучасні способи приготування для класичних рибних страв. Максимально розкриваючи яскравість смаку звичних продуктів. І ось уже класичний судак і вятские огірочки перетворюються в блюдо високої кухні - судак з битими огірками і кремом з копченого перцю.

- Відновлені, старі ярославські рецепти. У нас є окреме меню, окрема сторінка, в якій ви знайдете близько дюжини страв. Відновлених стародавніх рецептів, які ми з хлопцями переробили, передумали. Але залишили головну суть - це смак, саме того блюда, коли їли наші предки, - говорить Сергій Фокін, бренд-шеф ресторану «Ванільне небо».

Новий шеф встиг попрацювати не тільки в найкращих гастрономічних закладах Росії, але і в одному з ресторанів Італії, зазначеному зіркою Мішлен. У його кухні все просто, але з витонченим увагою до дрібниць. Привнести нове, зберігши первозданність.

Нова російська кухня - ще один напрямок гідне уваги. Для приготування страв використовують тільки сезонні продукти. А закуповують їх у фермерських господарств області. Ексклюзивна посуд справа рук ярославських майстрів. Кожна тарілка унікальна, зі своїм малюнком, немов ловлять відображення через м'який, золоте світло, що створює відчуття неймовірного затишку у всьому ресторані.

Категорія: Цікаві факти | Переглядів: 1128 | Додав: plakhan
Всього коментарів: 0
Name *:
Email:
Subscription:1
Code *: